Bcn comparteix el menjar


L’Ajuntament de Barcelona posa en marxa una web per evitar el malbaratament alimentari

Barcelona ha estrenat un nou portal digital per tal de conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de reduir els residus, concretament el malbaratament alimentari, disponible a l’adreça web d’Hàbitat Urbà i al web www.bcn.cat/elmenjarnoesllenca. Amb l’eslògan “Pensa, compra, cuina, menja. El menjar no es llença”, s’ha creat aquest web per tal de reduir el menjar que perdem o llencem durant tota la cadena alimentària. El principal propòsit del nou portal digital és posar a l’abast de tothom les eines de consulta necessàries per poder resoldre dubtes i qüestions relacionades amb el malbaratament. El web és un espai de referència per donar a conèixer les problemàtiques i les bones pràctiques per canviar els hàbits dels ciutadans. En definitiva, una eina de participació ciutadana i d’intercanvi de coneixements on tant la ciutadania com les entitats trobaran un espai dinàmic per fer les seves aportacions de receptes d’aprofitament i d’iniciatives relacionades amb el malbaratament alimentari. Dins del web de l’Ajuntament hi ha un apartat pensat específicament per als centres dels diferents nivells educatius, amb materials pedagògic per a l’alumnat i el professorat. D’aquesta manera, els alumnes de parvulari poden gaudir d’un conte electrònic i els alumnes de primària, secundària i batxillerat poden visualitzar tres vídeos sobre el malbaratament alimentari per introduir el canvi d’hàbits  en relació a l’alimentació.

Una nova acció dins del Pla de Prevenció de Residus. A més a més, durant aquest primer trimestre del 2013 (del 19 de gener al 16 de març) també s’estan realitzant tallers gratuïts de cuina d’aprofitament i accions teatralitzades als diferents mercats de la ciutat que alhora, ajudaran a generar i enriquir els continguts del web. Concretament aquest proper cap de setmana, als Mercats de Fort Pienc i Fabra i Puig. Tant els tallers als mercats com el web formen part d’una campanya que té com a objectiu principal fomentar la prevenció i contribuir a la reducció de residus alimentaris domèstics a la ciutat de Barcelona. La iniciativa sorgeix de l’Àrea d’Habitat Urbà – Medi Ambient i Serveis Urbans de l’Ajuntament de Barcelona, dins del Pla de Prevenció de Residus de Barcelona, que vol reduir en un 10% la generació de residus a la ciutat per l’any 2020. Evitar el malbaratament dels aliments suposa un estalvi econòmic pel consumidor i una reducció dels residus, però també és una qüestió per a reflexionar, tenint en compte que la producció d’aliments al món és 1’5 vegades més gran que la demanda i no tothom hi pot accedir de la mateixa manera.

Posted in Notícies on febrer 18, 2013.

Comments are closed.