Bcn comparteix el menjar


S’han recuperat i distribuit més de 1.777 kg de menjar del Mobile World Congres

El compromís de la Fira de Barcelona amb la reducció del malbaratament alimentari permet a Nutrició Sense Fronteres recuperar i distribuir més de 1.777 kg de menjar excedent del World Mobile Congress.

La setmana passada es va celebrar a la Fira de Barcelona el Mobile World Congress ( MWC), un esdeveniment que va trasbalsar la ciutat durant quatre dies amb més de 8.000 visitants. La col·laboració de la Fira de Barcelona en el projecte BCN comparteix el menjar ha permès recuperar en el marc del MWC 1.777kg de menjar que han estat distribuïts  a entitats beneficiàries de la ciutat de Barcelona.

BCN comparteix el menjar és un projecte de reducció del malbaratament alimentari i acció social que va néixer fa un any gràcies a la iniciativa de l’ONG Nutrició Sense Fronteres, i amb el suport de la Fundació La Marató de TV3. Gràcies a la col·laboració dempreses compromeses com la Fira de Barcelona, Santiveri, Unilever, Vueling o la Fageda i dels xefs solidaris d’hotels com el Barceló Raval, Barceló Sants, Barceló Atenes Mar, Alimara, Hilton Barcelona i Diagonal Mar, el Princesa Sofia o Gallery Hotels, s’han recuperat i distribuït més 31.794 kg d’aliments. I, a través de la tasca que realitzen entitats socials com Càritas, Creu Roja, El Casal dels Infants o Aldees Infantils, tot el menjar recuperat ha estat distribuït a més de 5.000 persones de la ciutat de Barcelona que viuen en situació de pobresa.

Nutrició Sense Fronteres s’encarrega que els aliments siguin recollits, avaluats nutricionalment i transportats en condicions d’higiene òptimes, des de l’hotel o empresa col·laboradora al menjador o entitat social proper. L’ONG s’encarrega d’oferir àpats nutricionalment equilibrats a les entitats socials, els nutricionistes  avaluen el perfil de cada entitat i creen un menú segons les necessitats de cada centre.

El projecte porta un any de recorregut on gràcies a la solidaritat dels hotels i empreses col·laboradores de Barcelona s’han recuperat i servit més de 50.000 àpats saludables als qui més ho necessiten.

Contacte jesus@nutriciosensefronteres.org

 

Posted in Notícies on març 4, 2014.

Comments are closed.