Bcn comparteix el menjar

La Fundació la Marató de TV3 ha finançat el primer any del projecte

Des de l’ONG Nutrició Sense Fronteres (NSF) volem compartir amb tots vosaltres aquesta bona notícia. La Marató de TV3 que el passat mes de maig es va dedicar a la pobresa i a la recaptació de diners per impulsar projectes que previnguin l’exclusió social, ha concedit al projecte presentat per NSF “Barcelona comparteix el menjar” un ajut que permetrà iniciar el projecte i mantenir-lo durant un any. Gràcies a la participació i la solidaritat de molts ciutadans de Catalunya.

Barcelona comparteix el menjar, és un projecte que té com a finalitat l’aprofitament i recollida d’excedents de menjar cuinat a grans hotels i restaurants de Barcelona per ser distribuït a menjadors socials de l’entorn. La ciutat de Barcelona, així com moltes altres ciutats del món, presenta en aquests moments una problemàtica creixent associada a la greu crisi econòmica que incrementa  l’atur, l’exclusió social i la manca de recursos en general. Aquesta situació  condueix a que cada vegada sigui més nombrosa la població demandant de recursos alimentaris. Paral·lelament  Barcelona és una ciutat oberta al turisme amb un gran nombre d’hotels (297) i amb més de 10.000 establiments dedicats a la restauració.

NSF, conscients d’aquesta situació i amb l’experiència en temes nutricionals i de seguretat alimentària que aporta l’equip de professionals que hi col·laboren (dietistes, nutricionistes, metges, veterinaris, farmacèutics, infermeres, agrònoms …) ha dissenyat un projecte d’aprofitament de recursos i de treball en xarxa. Barcelona comparteix el menjar està en fase de proba pilot amb un gran hotel de Barcelona, l’hotel Princesa Sofia i 3 menjadors socials de l’entorn. Acabada la proba pilot, que servirà per garantir la seguretat dels circuits i els excedents i necessitats dels participants, s’ampliarà el projecte amb d’altres hotels, restaurants i menjadors socials. Aquest  és un projecte que pot ajudar a complementar la gran tasca desenvolupada des de fa temps en la distribució de menjar, serveis socials, parròquies, fundacions, el Banc dels Aliments, mercats i supermercats.

“Barcelona comparteix el menjar” vol convertir-se en marca i referència de ciutat  sostenible i solidària, d’una ciutat que s’organitza per compartir i optimitzar els seus recursos.

Posted in Notícies on gener 19, 2012.

Comments are closed.