Bcn comparteix el menjar


Una dieta saludable a baix preu és possible! Participa als tallers de dieta saludable

Per donar suport i capacitar en temes alimentaris i de seguretat alimentaria a les entitats beneficiàries del projecte BCN comparteix el menjar, des de Nutrició Sense Fronteres realitzem tallers de cuina saludable i econòmica. Aquestes sessions formatives s’estructuren en dos blocs diferenciats. En el primer bloc, eminentment teòric, es presenten els conceptes de dieta saludable, repartiment òptim del àpats durant el dia, estructura d’un plat saludable i les 4 normes d’higiene bàsica. I en el segon bloc es realitza un taller pràctic de cuina saludable i de baix cost, on els usuaris poden participar en l’elaboració de les receptes i es presenten aliments d’alt valor nutritiu i baix cost com els llegums. Aquestes receptes s’elaboren tenint en compte la situació socioeconòmica de molts usuaris; la dificultat accés aliments i la impossibilitat de pagarà factures energètiques. Es per això que també s’han plantejat receptes sense us d’energia.

Aquí us oferim alguns consells per estalviar diners en la compra d’aliments:

  1. Molt important: planificar abans de comprar. És molt important que abans de dirigir-vos al mercat o supermercat planifiqueu els vostres àpats per a la setmana.
  2. Cercar el millor preu, comparar i contrastar. Busqueu les ofertes del dia o de la setmana. Demaneu o busqueu el “preu per unitat/kg” al prestatge, a sota del producte. És útil per comparar diferents marques i diferents mides de la mateixa marca i poder determinar quina és l’opció més econòmica en relació a la qualitat.
  3. Comprar aliments de temporada Comprar fruites i verdures de temporada pot reduir molt els costos i augmentar la frescor i el sabor dels productes.
  4. Els aliments més interessants… bons, nutritius i barats. Certs aliments són típicament opcions de baix cost durant tot l’any. Per exemple, els llegums tenen una gran riquesa nutricional a un preu molt baix. Els ous són un altre exemple amb una gran proporció de proteïnes d’origen animal, més econòmics que carns i peixos i en són substituts excel·lent.

Descarrega’t el document Menjar sa amb menys diners per a més informació.

Si voleu saber-ne més apunteu-vos-hi!

info@nutriciosensefronteres.org

 

Posted in Notícies on maig 15, 2014.

Comments are closed.