Bcn comparteix el menjar


Barcelona comparteix el menjar al Gran Dinar

Nutrició Sense Fronteres ha participat aquest passat dissabte  dia 22 de novembre en el primer Gran Dinar per la prevenció del malbaratament alimentari, celebrat a la plaça dels Àngels de Barcelona.

En aquest acte, celebrat en el marc de la VI Setmana Europea de Prevenció de Residus i organitzat per la Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA), es van poder reaprofitar 800 quilos d’aliments que no s’haguessin  consumit per raons estètiques o per la proximitat de la data de caducitat, que es va traduir en 4115 racions repartides per més de 150 voluntaris y voluntàries.

El menú va consistir en una sopa de verdures de primer i una macedònia de fruites de postres. A més, es van donar els aliments sobrants que no es van poder cuinar a entitats socials i es van regalar fruites i hortalisses a les persones que van passar per l’acte.

També hi va haver convidats especials, com la activista britànica Nikki Charalampopoulou, que va fer una xerrada on va denunciar que un terç de tot el menjar que produïm al món es malbarata. Això equival a 1,3 bilions de tones de menjar a l’any. També vam comptar amb la presència de Daniel Giménez com a representat de NSF, que va fer una presentació sobre el projecte que implementem a la ciutat de Barcelona amb l’objectiu de prevenir  el malbaratament alimentari i contribuir a la reducció de la pobresa.

Com a dades locals, un estudi de la UAB posa de manifest que a Catalunya es llencen anualment 260.000 tones de menjar, que equival a 35 quilos d’aliments per persona, 112 euros per habitant per any o tot l’aliment que consumeix una persona en 25 dies. Això representa el 7% de tot el que compren les famílies catalanes.

El malbaratament domèstic s’accentua per diverses causes, que son:

-Pèrdua de importància dels aliments que es llencen.
-Poca planificació a les compres.
-Falta de coneixement sobre les tècniques d’emmagatzematge.
-Confusió sobre dates de caducitat/consum preferent.

El gran dinar ha estat una gran iniciativa per conscienciar i sensibilitzar sobre el malbaratament alimentari que esperem que tingui el mateix èxit en les següents edicions.

Posted in Notícies on novembre 25, 2014.

Comments are closed.