Bcn comparteix el menjar


NSF i SEUR hem estat seleccionats com a candidats al VI Premi Europeu de Prevenció de Residus

L’Agència de Residus de Catalunya ha seleccionat la iniciativa “Junts contra el malbaratament alimentari” que s’emmarca dins del projecte BCN comparteix el menjar com a candidata al VI Premi Europeu de la Prevenció de Residus. Aquesta iniciativa per a l’aprofitament de recursos alimentaris ja cuinats que contribueix a reduir el malbaratament d’aliments i la situació de vulnerabilitat de les persones en risc d’exclusió social a l’àrea metropolitana de Barcelona ja ha recuperat més de 40 tones de menjar des del seus inicis.

Dins de les accions realitzades durant la Setmana Europea de Residus l’acció de NSF i SEUR ha estat nominada per l’originalitat de la proposta, el seu caràcter innovador, l’adaptabilitat a d’altres contextos regionals o locals, la mobilització del públic objectiu i la durada.

La companyia de transport urgent va gestionar tota la logística en el circuit de recollida i distribució diària dels excedents alimentaris cuinats. Gràcies al servei SEUR Fred es garantia en tot moment el control de temperatura dels aliments per al seu transport i lliurament en perfecte estat, assegurant a tot moment que la cadena de fred no sigui interrompuda. D’altra banda, Nutrició Sense Fronteres es va encarregar d’avaluar nutricionalment i analitzar els aliments en condicions òptimes d’higiene i seguretat alimentària, i coordinar la distribució des de l’hotel, càtering o empresa alimentària col·laboradora a les entitats socials beneficiàries.

Al llarg dels dies que ha durat l’acció, nou centres socials han rebut el menjar donat per vuit hotels i empreses dels seus excedents alimentaris ja cuinats. En total SEUR ha gestionat el transport i distribució d’1.260,16kg. Creu Roja, SOS Aldees Infantils, Càritas, Àmbit Fundació, Santa Lluïsa de Marillach, son algunes de les entitats que han rebut el menjar.

Posted in Notícies on febrer 5, 2015.

Comments are closed.