Bcn comparteix el menjar

VII Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Després de ser seleccionats l’any passat per participar al VI Premi Europeu de la Prevenció de Residus, Nutrició Sense Fronteres participa de nou a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2015.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix a partir d’un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. Enguany la Setmana se celebrarà del 21 al 29 de novembre de 2015. L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. Es tracta d’una setmana per:

  • Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
  • Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa.
  • Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
  • Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

L’ONG Nutrició Sense Fronteres participa en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb 3 accions que contribueixen a reduir el malbaratament alimentari i promoure la reutilització en el marc del projecte BCN comparteix el menjar.

La primera acció és el circuit de recollida i distribució dels recursos alimentaris cuinats provinents d’hotels i restaurants de la ciutat de Barcelona que es distribueixen entre entitats socials de la ciutat, enguany esperem recuperar més de 600kg de menjar per fins socials.

La segona acció està centrada en les formacions que es fan en el marc del projecte amb l’objectiu de donar coneixements als usuaris del centres socials de com portar una dieta equilibrada i reduir el malbaratament alimentari.

I la tercera acció és un dinar solidari que s’organitza a una entitat social de la ciutat de Barcelona gràcies a la col·laboració d’un del hotels que participen en el projecte.

Més info:
Noticia de l’Agència de Residus de Catalunya
Noticia d’NSF

Posted in Notícies on novembre 23, 2015.

Comments are closed.