Bcn comparteix el menjar


L’empresa Serunion col·labora amb Nutrició Sense Fronteres per reaprofitar els excedents alimentaris que es generin.

• Serunion signa un conveni de col·laboració amb la Fundació Banc de Recursos, Nutrició Sense Fronteras i Rezero per reduir el malbaratament alimentari.
• L’empresa Serunion col·labora amb els projectes BCN comparteix el menjar i Pont Alimentari per reaprofitar els excedents alimentaris que es generin.
• Gràcies als projectes BCN comparteix el menjar i Pont Alimentari s’han recuperat i distribuït més de 120 tones de menjar cuinat excedent i 20 tones de menjar fresc.

Els representants de les entitats i Serunion

Els representants de les tres entitats i Serunion

El passat divendres 16 de desembre de 2016 es va signar un conveni de col·laboració entre l’empresa Serunion, la Fundació Banc de Recursos, Rezero i Nutrició Sense Fronteres. L’acord és fruit de l’interès mostrat per l’empresa de contribuir a la reducció del malbaratament alimentari oferint els seus excedents frescos i cuinats. L’experiència per part de les 3 entitats socials, que lideren els projectes de BCN comparteix el menjar i Pont Alimentari, en la gestió dels recursos alimentaris fa possible garantir les òptimes condicions de seguretat alimentaria en tot el procés de recollida i distribució.

Els aspectes de seguretat alimentaria, que son claus per a totes les parts implicades en l’acord, queden garantits en els protocols de funcionament per la recollida, el transport i la distribució de les racions de menjar cuinat sobrants, que s’han elaborat seguint les recomanacions de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària i l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Actualment a Catalunya es llencen uns 35 kg d’aliments a l’any per habitant i es calcula que el volum total de menjar malbaratat podria alimentar mig milió de persones.

Amb la signatura d’aquest conveni de col·laboració, Serunion fa un pas endavant en el seu compromís ambiental i social, reduint el malbaratament alimentari i alhora contribuint a resoldre una necessitat social bàsica i urgent. D’altra banda, des de les entitats socials impulsores de l’acord, desitgem que aquest acord serveixi perquè altres empreses es decideixin també a materialitzar amb acords similars o amb altres iniciatives concretes la seva responsabilitat social i ambiental.

Posted in Notícies on desembre 20, 2016.

Comments are closed.