Bcn comparteix el menjar


Inaugurada la primera Nevera Solidària de Catalunya

El passat 13 de desembre del 2016, es va inaugurar la primera nevera solidària de Catalunya, situada a l’Ateneu L’Harmonia de Sant Andreu. Una iniciativa que tracta de reduir el malbaratament alimentari, impulsada per Nutrició Sense Fronteres, la Fundació Banc de Recursos, Rezero. També compta amb l’assessorament de l’Agència de Salut Pública.


La Nevera Solidària de L’Harmonia, s’ha sumat a la Xarxa de Neveres Solidàries que va començar per primera vegada l’any 2015 al País Basc, Galdakao. Aquesta Xarxa, actualment ja suma una dotzena de neveres en funcionament per tot el país.

Nevera Solidaria

Consisteix en facilitar a tothom que tingui aliments frescos o cuinats que no pugui consumir la possibilitat de dur-los a la nevera per tal que algú altre els pugui aprofitar. I qualsevol persona que vulgui aprofitar-los pot endur-se’ls per consumir. Així es fomenta la consciència contra el malbaratament i alhora la solidaritat entre els veïns i veïnes.


La inauguració va comptar amb l’assistència d’Àlvaro Saiz, coordinador de la xarxa de neveres solidàries, que va explicar com va néixer la idea de la primera nevera i com s’ha anat estenent la iniciativa. D’altra banda, els voluntaris del col·lectiu STAP Social, amb seu a L’Harmonia, que van rebre una petita formació de tècnics de l’Agència de Salut Pública i seran els encarregats de vigilar i encarregar-se del bon funcionament de la nevera, realitzant les tasques de neteja i revisant la caducitat dels aliments que s’hi dipositen.

Posted in Notícies on gener 13, 2017.

Comments are closed.