Bcn comparteix el menjar


Remenja’mmm, massa bo per llençar-ho


¿Sabies que actualment, dels 262.471kg de malbaratament alimentari que es generen anualment a Catalunya, el 16% prové del sector de la restauració?

NSF_AdaParellada-014

Part d’aquest excedent alimentari que es genera al sector pot ser abordat des de projectes de prevenció i reaprofitament com el que lidera l’entitat Pont Alimentari o Barcelona Comparteix el menjar.

logo_remenjammm

Per això va néixer “Remenjammm massa bo per llençar-ho, que és una campanya que té per a objectiu sensibilitzar, tant els consumidors com la indústria de restauració i hostaleria, en la prevenció del malbaratament alimentari proposant propostes i accions alternatives per a la seva reducció. La campanya se centra a oferir una solució pràctica (un envàs especialment dissenyat i atractiu) per recuperar l’excedent que es genera per part dels comensals a les taules dels restaurants. S’ha pensat a crear una imatge i un missatge per a la campanya, que compti amb la connivència dels restauradors, per comunicar la campanya en un to divertit, atractiu i emocional.


L’adhesió a la campanya és totalment gratuïta, només requereix el compromís per part dels restaurants i hotels de compartir i fer partícips als seus comensals tot oferint els materials facilitats per implementar la campanya.


L’objectiu principal de la campanya és:

 • Reduir el malbaratament alimentari derivat de la restauració.
 • Fer visible el problema del malbaratament , ja que està sent desapercebut, les oportunitats de prevenció, així com els beneficis ambientals i socioeconòmics associats.
 • Difondre les bones pràctiques
 • Augmentar la sensibilització sobre el malbaratament
 • Normalitzar l’actitud d’emportar-se el menjar i la beguda no consumida dels restaurants.
 • bossa

  La campanya ha estat impulsada per les entitats Nutrició Sense Fronteres, Rezero i Banc de Recursos, així com el grup GSR, els quals han fet possible aquesta iniciativa de reducció del malbaratament alimentari i gràcies al seu compromís.


  Pots entrar a la pàgina web de Remenjammm per veure quins restaurants estàn integrats:

  http://www.remenjammm.cat/

  Posted in Notícies, Sin categoría on febrer 6, 2017.

  Comments are closed.