Bcn comparteix el menjar


Ja són 9 escoles que col·laboren amb nosaltres

COM VA COMENÇAR BARCELONA COMPARTEIX EL MENJAR?

Barcelona comparteix el menjar és un projecte de Nutrició Sense Fronteres que va néixer l’últim trimestre de l’any 2012 amb l’objectiu de reduir el malbaratament alimentari del sector de la restauració i l’Hosteleria d’aquesta ciutat i reduir la situació de pobresa dels ciutadans en exclusió social protegint el dret universal a l’alimentació.

ResultatsBCNcast_b

Poc a poc i amb grans èxits, el projecte creix i no només s’afegeixen grans hotels i restaurants sinó que les escoles, com a actors clau en la promoció de la sostenibilitat, s’han sumat a aquest projecte de reducció de malbaratament alimentari. Fins avui dia i gràcies a tots els col·laboradors hem aconseguit recuperar més de 120.000 kg d’aliments que hem distribuït a 17 entitats socials beneficiares, que han beneficiat a més de 72 mil persones anualment.

QUAN VA SER EL PRIMER CENTRE EDUCATIU? I QUANTS HI HAN ACTUALMENT?

Actualment estan col·laborant 8 centres educatius. Els primers centres van ser Escola Provençal i l’Institut Joan Boscà, l’any 2014. El 2015 s’incorpora l’Escola Santa Anna i entre tots tres centres, aconseguim aprofitar 749.1 kg de menjar durant l’any escolar.

L’any 2016 s’incorporen tres centres educatius més, per ordre alfabètic, l’Escola Dolors Monserdà, Escuola Elementare Italiana di Barcellona i Escola Llacuna.
Entre els sis centres van tancar l’any 2016 amb una donació de 3700 kg de menjar que van aprofitar altres persones en les seves llars i en menjadors socials.

hol


Durant els 5 mesos del 2017,portem 1330 kg d’aliments aprofitats.
També s’ha afegit al programa l’Escola Suïssa i l’última en signar ha sigut l’Escola Lestonnac que ho vam fer l’última setmana d’abril.

Hi ha altres centres educatius que estem a l’espera de signar el conveni.

En total i des de que vam començar el projecte amb escoles, l’últim trimestre del 2014 fins ara, hem pogut salvar més de 5900 kg de menjar.

Us ho agraïm de cor nosaltres i les entitats beneficiaries!

Gràcies

Posted in Notícies on maig 2, 2017.

Comments are closed.