19 June, 2018

Es celebra el premi Remenja’mmm que condecora als restaurants amb iniciatives contra el malbaratament alimentari

0

El Primer Premi Remenja’mmm és el primer concurs nacional convocat per premiar i donar visibilitat als restaurants que hagin portat a terme les millors accions per reduir el malbaratament alimentari.

De totes les iniciatives dels restaurants que han participat en el concurs, la guanyadora del premi ha sigut el bufet del Restaurat Arç del municipi Prullans (Llèida). Aquest restaurant té un sistema de recompensa pels comensals més sostenibles, és a dir, per aquells que no deixen res en el plat.

liurament del 1º premi Remenja'mmm al Restaurant Arç
Lliurament del 1º premi Remenja’mmm al Restaurant Arç

El local es troba dintre del complex de Cerdanya Ecoresort, lloc on es premia a tots els clients que s’acaben el menjar que agafen del bufet amb unes monedes solidàries que poden donar a tres ONG. Aquesta iniciativa es suma a totes les demés que realitza el guanyador per reduir el malbaratament alimentari, com són les receptes d’aprofitament, oferir als seus clients que s’emportin el menjar que no s’han acabat, permetre als treballadors consumir aliments a punt de vèncer, entre altres.

El segon premi ha sigut atorgat al Mercader de l’Eixample (Barcelona) per la iniciativa d’utilitzar totes les parts del producte a través de receptes d’aprofitament tradicionals.

 

Responsable del Mercader de l'Eixample amb el 2º premi Remenja'mmm
Responsable del Mercader de l’Eixample amb el 2º premi Remenja’mmm

Als guanyadors se’ls hi ha entregat un diploma únic i amb valors de sostenibilitat. I han pogut compartir la seva iniciativa de reducció del malbaratament alimentari amb els representants de les administracions, la comunitat de restauradors i els mitjans de comunicació presents a l’acte.

A l’acte d’entrega del premi han assistit Ada Parellada, Mingo Morilla i Manuel Bruscas, restauradors implicats en la lluita contra el malbaratament alimentari. El Jurat va estar format per persones d’entitats i organitzacions del sector de la restauració compromesa amb la sostenibilitat, com l’Ajuntament de Barcelona, l’Agència de Residus de Catalunya i la Federació Intercomarcal d’Hosteleria, Restauració i Turisme.

És el projecte “Remenja’mmm, massa bo per llançar-ho”, que promou la reducció del malbaratament alimentari en el sector de la restauració, qui ha llançat el concurs del Primer Premi Remenja’mmm. El seu objectiu és promoure la sostenibilitat i la reducció del malbaratament d’aliments i els seus promotors són Nutrició Sense Fronteres, Rezero, Banc de recursos i Grup GSR.

Compartir en: