24 May, 2018

La jornada denonprofit!, tot un triomf

0

– L’Auditori de La universitat Pompeu Fabra va tenir l’aforament complet.

– Durant l’esdeveniment es generaren debats molt interessants sobre el malbaratament alimentari i la seva prevenció

El passat 9 de maig (2018), va tenir lloc la jornada debonprofit! “Experiències innovadores en l’aprofitament d’aliments”, per crear debat sobre el model de reducció d’excedent d’aliments i conèixer propostes d’aprofitament d’aliments que han sorgit en altres països. L’ONG Nutrició Sense Fronteres, Fundació Formació i Treball, Càrites Diocesana de Barcelona, Pont Alimentari i Rezero, van organitzar aquesta jornada debonprofit! Amb la finalitat de cercar solucions innovadores e inclusives per la reducció del malbaratament alimentari.

Durant la jornada vam poder comptar amb representants de diferents projectes que ja funcionen en Europa, com  l’Adam Smith de “The Real Junk Food Project” (Regne Unit) o Eva Schwaiger directora de “LEO+”, una ret d’espais de Càrites Viena destinada a cobrir necessitats alimentàries i treballar l’autonomia de les persones vulnerables.

Piruleta de formatge de cabra, sobrassada i pistatxo
Piruleta de formatge de cabra, sobrassada i pistatxo

La jornada ha estat valorada per part dels organitzadors com tot un èxit, ja que va superar les expectatives d’aforament. A l’auditori de la Facultat de Comunicació de l’Universitat Pompeu Fabra, on es va celebrar l’esdeveniment, no va quedar ni una cadira buida, tanta va ser la seva afluència que els organitzadors van tenir que afegir cadires plegables per els passadissos de la sala.

Però la jornada debonprofit! No va ser un èxit només per el seu aforament complet, sinó que també ho va ser per les interessants intervencions que es van fer tant per els ponents com per el públic durant la taula rodona. Tots els participants en la jornada estaven acord en què és necessari prendre mesures en la prevenció del malbaratament i saber canalitzar aquests excedents de menjar.

En el transcurs de l’acte es va realitzar una pausa per poder esmorzar i en acabar també, on es va oferir un càtering amb aliments recuperats de l’Hotel Alimara, Hotel Hilton i Hotel Arts dins del marc del projecte “Barcelona Comparteix el Menjar”. Aquests aliments aprofitats es van servir en mà de l’Escola Restaurant D’ins i es tractava d’una mostra del que s’ofereix en un futur projecte impulsat per les cinc entitats organitzadores.

foto principal

L’objectiu últim d’aquesta jornada és adquirir coneixement i estudiar si la possibilitat d’obrir una tenda de productes recuperats, una iniciativa de les cinc entitats impulsores de l’esdeveniment. Aquest espai – encara s’està estudiant un model – estarà oberta a tot el públic on es podrà adquirir a un preu assequible (un 50 o 70% més barat que en un supermercat habitual) productes aprofitats i de segona oportunitat. En aquest espai també es crearan llocs de treball per persones en risc d’exclusió social i es garanteix el dret a l’alimentació saludable de les persones amb menys recursos econòmics.

Compartir en: