CAT

25 January, 2018

Més de 160 tones de menjar cuinat recuperat i distribuït a entitats socials

0
  • Des de l’any 2012 que Nutrició Sin Fronteres va llançar el projecte BCN comparteix el menjar amb l’objectiu de protegir el dret a la alimentació a través de la reducció del malbaratament alimentari 

 

  • Durant els més de 5 anys d’activitat, a través de “Barcelona Comparteix el menjar” s’han recuperat més de 160 tones de menjar cuinat que hauria sigut desaprofitat 

 

Ja són més de cinc anys els que porta en marxa el projecte “Barcelona Comparteix el menjar”, un projecte enfocat a recuperar el menjar excedent d’hotels, restaurants, escoles i empreses de catering que acabaria desaprofitat. A Nutrició Sense Fronteres creem aquest pla d’acció amb l’idea de donar una segona vida a aquest menjar, i demés, fer-ho de forma que beneficiï als més necessitats. Per això, des de l’any 2012 ja són més de 160 tones de menjar les que hem distribuït a entitats i menjadors socials. 

NSF_CircuitHilton-016

El projecte “Barcelona Comparteix el menjar” creix a passos agegantats, en només cinc anys hem augmentat dels menys de 10 col·laboradors a un total de 63, cada qual d’ells cada vegada més compromesos amb la causa. Amb això, els resultats també milloren, ja són més de 75.000 persones les que es beneficien anualment del projecte i aproximadament 150 menjars es distribueixen diàriament. 

Durant l’any 2017 s’han distribuït aproximadament 36 tones de menjar cuinat en condicions òptimes i al voltant de 6000 litres d’aigua en ampolles de les que han sigut beneficiades aproximadament 90000 persones, tenint com a punt de recollida al voltant de 17 entitats beneficiàries.

NSF_CircuitHilton-018

Tot això seria impensable sense el suport dels nostres 63 col·laboradors, entre ells, 22 hotels, 31 empreses alimentàries , i 9 centres educatius. Es tracta d’un treball en xarxa, tots junts lluitem per evitar el malbaratament alimentari de tal manera que el ciutadans de Barcelona que no tenen les necessitats alimentàries cobertes puguin tenir un plat per menjar. 

Compartir en: