19 March, 2018

Més de 2.930 quilos d’aliments recuperats del Mobile World Congress 2018

2+

 

· El compromís de la Fira de Barcelona amb la reducció del malbaratament alimentari ha permès a l’ONG Nutrició Sense Fronteres recuperar i distribuir 2933.7 quilos d’aliments que es van produir al Mobile World Congress 2018.

· La donació d’aliments del Mobile World Congress 2018 ha beneficiat a més de 7300 persones que han accedit a aliments de qualitat.

· Gràcies a la recuperació de les quasi tres tones de menjar, l’ONG Nutrició Sense Fronteres ha pogut reduir les emissions de CO2 en 17.580 quiles.

 

El compromís de la Fira de Barcelona amb la reducció del rebuig alimentari ens ha permès a Nutrició Sense Fronteres, en el marc del projecte BCN comparteix el menjar, recuperar i distribuir 2933.7 quilos de menjar que es va produir en el Mobile World Congress 2018 i que d’una altra forma haurien estat malbaratats.

Les quasi tres tones de menjar que va recuperar i va distribuir l’ONG Nutrició Sense Fronteres són en la seva majoria fruita, sandwitxes, wraps i productes de pastisseria. Les entitats socials que s’han beneficiat d’aquests aliments han estat Lluis Companys, Baluard, Àmbit Dona, Àmbit Prevenció, Aldees Infantils i DISA Sant Andreu que els van distribuir entre més de 7300 usuaris que es troben en situació de vulnerabilitat.

Gràcies a un estricte protocol d’actuació que ens permet recuperar els aliments assegurant les condicions de seguretat alimentaria, al llarg dels quatre dies l’ONG Nutrició Sense Fronteres es va encarregar de recuperar els excedents alimentaris generats en aquest important esdeveniment. L’ONG va realitzar la recollida, l’avaluació nutricional i l’anàlisi dels aliments, perquè siguin distribuïts i consumits en condicions òptimes d’higiene i seguretat alimentària a les entitats socials beneficiàries.

 

L'equip de NSF entregant el menjar recuperat del Mobile World Congress 2018 a una de les entitats socials beneficiaries
L’equip de NSF entregant el menjar recuperat del Mobile World Congress 2018 a una de les entitats socials beneficiaries.

 

Amb això seria el cinquè any consecutiu en el que Nutrició Sense Fronteres recupera l’excedent alimentari que es genera en l’esdeveniment de la tecnologia mòbil més important a nivell mundial. Des de l’any 2014 que va començar la col·laboració entre NSF i la Fira de Barcelona ja són més de 8,164 quilos de menjar recuperats al Mobile World Congress, la qual ha permès alimentar a un gran nombre de persones en risc d’exclusió social de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Amb aquesta col·laboració, la Fira de Barcelona i l’empresa organitzadora de l’esdeveniment, GSMA, consolida el seu compromís amb el dret a l’alimentació de la població més vulnerable de la ciutat de Barcelona. Gràcies a aquest compromís, igual que al de la resta dels nostres col·laboradors (63 hotels, empreses alimentàries i escoles), som capaços de beneficiar a 72.000 persones anualment amb el projecte Barcelona Comparteix el Menjar

Compartir en: