19 March, 2018

Premi a la millor iniciativa Remenja’mmm

0
  • Remenja’mmm és un projecte que va néixer a Catalunya, impulsat per Nutrició Sense Fronteres, el Banc de Recursos, Rezero, i el Grup GSR. Té com objectiu reduir el malbaratament alimentari que prové de les activitats de la restauració.

  • En aquest projecte hi ha un total de 90 restaurants adherits. Ubicats en tot el territori, especialment concentrats a Barcelona, Terrassa, Vilanova i la Geltrú, Solsona i Sitges.

 

Aquest any es convoca per primera vegada un concurs, en el qual es premiarà l’establiment amb una millor prevenció i gestió d’aliments. Fins el 31 de març del 2018, tenen l’oportunitat de presentar-se com a candidats tots aquells restaurants, hotels o bars de menú que formen part del projecte Remenja’mmm, i també aquells establiments que estiguin capacitats per promoure una o més accions per reduir el malbaratament alimentari en el seu dia a dia.

 

Què és Remenja’mmm?

És un projecte impulsat per la ONG Nutrició Sense Fronteres, el Banc de Recursos, Rezero i el Grup GSR. Té com objectiu principal sensibilitzar als consumidors, a la indústria de restauració i a l’hostaleria, en la prevenció del malbaratament alimentari, oferint propostes i accions alternatives per reduir el desaprofitament del menjar. En aquesta campanya s’ofereix una solució pràctica per recuperar l’excedent que es genera per part dels comensals en les taules dels restaurants, mitjançant la utilització d’un envàs dissenyat i atractiu per poder-se emportar el menjar sobrant (doggy bag).

El que es pretén és aconseguir conscienciar a la gent de que el menjar sobrant del seu plat quan van a un establiment, es pot aprofitar demanant-li al cambrer que li posi en un envàs per poder-s’ho emportar a casa. La gent encara ho veu com una cosa estranya, el menjar sobrant d’un restaurant serà malbaratat si no te l’acabes, però si te l’emportes a casa almenys serà aprofitat. D’alguna forma, el que es vol aconseguir és que aquesta acció sigui una cosa normal en la nostra vida quotidiana.

 

LogoPREMI

Com participar?

Per poder participar en el concurs s’ha d’omplir un formulari (dades de l’establiment, les dades del responsable de la inscripció i la descripció de la bona pràctica que es presenten per optar al premi Remenja’mmm) que es troben a la pàgina web de Remenja’mmm.

 

Com es portarà a terme el premi?

Hi haurà un jurat que seleccionarà les millors iniciatives presentades valorant la durada de l’acció, com incideix (reducció, aprofitament, donació d’excedents alimentaris…), quantitat, impacte en la comunicació, fase del cicle alimentari on influeix, innovació i la integració amb altres accions. Els guanyadors del premi rebran un diploma únic i vàlid per els valors de sostenibilitat.

Es donarà a conèixer el nom els premiats amb una publicació tan a la pàgina web com en les xarxes socials (facebook, twitter e instagram) del Remenja’mmm en un màxim de 3 mesos després de la data de venciment de la presentació de la sol·licitud.

Els encarregats d’entregar el premi seran les autoritats públiques de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i personalitats del món gastronòmic.

Compartir en: