Remenja’mmm

Campanya de sensibilització per a la reducció del malbaratament alimentari al sector HORECA.

Actualment, dels 262.471 kg de malbaratament alimentari que es generen anualment a Catalunya, el 16% prové del sector de la restauració. Una part de l'excedent alimentari que es genera al sector es pot abordar des de projectes de prevenció i reaprofitament, com els que lideren les entitats Pont Alimentari i BCN Comparteix el Menjar, però hi ha un volum important que queda desatès. Aquest excedent que fins ara no s'ha treballat és el que generen els comensals dels restaurants. Concretament es materialitza en tots els aliments que, un cop servits a taula, no s'han consumit i que, per desgràcia, han d'acabar a la brossa.

Aquesta campanya té per objectiu sensibilitzar tant els consumidors com la indústria de restauració i hosteleria en la prevenció del malbaratament alimentari oferint propostes i accions alternatives per reduir-lo. La campanya se centra a oferir una solució pràctica (un envàs especialment dissenyat i atractiu) per recuperar l'excedent generat pels comensals a les taules dels restaurants.

Situació geogràfica

Catalunya.

Origen de l'acció

Remenja'mmm és una campanya de sensibilització que vol normalitzar entre els clients i comensals dels restaurants l'hàbit d'endur-se'n el menjar i la beguda que no s'hagin acabat. Aquesta campanya s'adreça als comensals, però l'han de vehicular els restaurants compromesos, actors clau per a la promoció d'aquest canvi cap al reaprofitament alimentari y la reducció del rebuig.

La campanya gaudeix de la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona i l'Agència de Residus de Catalunya.

Activitats

Lliurament dels materials de la campanya de sensibilització als col·laboradors.

Creació d'una pàgina web i de perfils de xarxes socials per donar visibilitat als col·laboradors i per compartir exemples de bones pràctiques.

Creació d'un Premi Remenja’mmm per a la promoció de les bones pràctiques en la reducció del malbaratament alimentari al sector de la restauració.

Resultats

S'han fet un total de 32 sessions formatives teòriques i 32 sessions formatives pràctiques de cuina. Un total de 640 persones s'han beneficiat directament de les sessions formatives.