28 February, 2018

Taller de cuina y sessions formatives

0

En Nutrició Sense Fronteres tenim com a repte de garantir el dret universal a una alimentació saludable. A més, creiem que la població té dret de decidir com alimentar-se, pel que és totalment necessari estar format en temes nutricionals. En aquesta línia, cerquem transmetre la importància de l’alimentació saludable per prevenir malalties cròniques com diabetis, hipercolesterolèmia, obesitat, hipertensió, entre altres, i fomentar un estil de vida beneficiós per la salut. Amb aquesta finalitat creem el projecte “Alimenta el teu futur” per educar en matèria nutricional promovent hàbits alimentaris i dietètics saludables per persones amb una situació de pobresa o vulnerabilitat social, beneficiares de centres socials distribuïdors d’aliments en la ciutat de Barcelona.

2

Oferim sessions formatives i tallers de cuina a la carta, adaptats a diferents situacions d’usuaris interessats en un a alimentació variada i equilibrada, mantenir un pes saludable, cuinar a baix cost, adaptar la dieta i la cuina en diferents etapes de la vida, aportant coneixements útils en l’àmbit de la nutrició i alimentació. Per aquest projecte comptem amb un equip de professionals multidisciplinaris col·legiats i amb experiència, disposats a transmetre de forma participativa i creativa les diferents activitats.

 

L’oferta de les nostres sessions formatives és molt variada, realitzem tallers de cuina saludable a baix cost, tallers de cuina saludable i pobresa energètica, tallers de cuina saludable i alimentació conscient, tallers de cuina saludable y promoció d’aliments nutritius… Tot això, sempre, amb l’ajuda del suport formatiu per arribar al fi de l’activitat i aprendre a tenir una planificació alimentaria.

 

El nostre objectiu amb la formació i els tallers és transmetre coneixements en matèria d’alimentació saludable, higiene i seguretat alimentària, mitjançant consells pràctics i útils per el dia a dia als diferents col·lectius. Ja són un total de 640 persones beneficiades amb aquest projecte a partir de les 32 sessions formatives i 32 tallers de cuina que hem impartit en el 2017.

1

Sabem que la salut no està distribuïda de forma homogènia a l’Àrea Metropolitana de Barcelona ja que hi ha desigualtats en funció del barri, motiu per el que en Nutrició Sense Fronteres ens proposem treballar amb les persones i col·lectius més desafavorits i promoure l’alimentació saludable adaptant-nos a les condicions socioeconòmiques del públic. El projecte es dirigeix en especial a dones que carreguen amb l’alimentació familiar i que reben ajudes alimentaries de centres socials reconeguts per l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, desitjant que el total de persones beneficiades vagi en augment.

Compartir en: